Как да съхраняваме и обработваме храните

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да съхраняваме и обработваме млякото и млечните продукти
8991

Как да съхраняваме и обработваме млякото и млечните продукти


Млякото и продуктите от него са незаменима храна за всички възрасти и през всички сезони. Те внасят в организма най-пълноценните и лесно усвоими белтъчини. Половин литър мляко осигурява около1/3 от девната нужда на организма от животински белтък, а освен това повишава усвояването на другите продукти, с които се приема. Много полезни са и млечните продукти като извара, сирене, кашкавал, кисело мляко.

Съхранение
· За да не променя вкуса си, млякото трябва да се съхранява на студено и тъмно място.
· Мляко можете да съхраните в хладилника за 1 - 2 дни.
· За да се запази по-дълго, млякото се сварява с една супена лъжица захар на литър.
· За да се съхрани по-добре, сиренето се държи в съд със саламура или вода (ако го предпочитате обезсолено) в хладилника. Там то се запазва добре в продължение на 5 - 10 дни.
· За да се освежи изсъхнало сирене, трябва да се постави в мляко, така то омеква отново.
· Кашкавалът няма да изсъхне, ако го сложите в затворен съд с бучка захар.Съхранение
· За да не променя вкуса си, млякото трябва да се съхранява на студено и тъмно място.
· Мляко можете да съхраните в хладилника за 1 - 2 дни.
· За да се запази по-дълго, млякото се сварява с една супена лъжица захар на литър.
· За да се съхрани по-добре, сиренето се държи в съд със саламура или вода (ако го предпочитате обезсолено) в хладилника. Там то се запазва добре в продължение на 5 - 10 дни.
· За да се освежи изсъхнало сирене, трябва да се постави в мляко, така то омеква отново.
· Кашкавалът няма да изсъхне, ако го сложите в затворен съд с бучка захар.

1 2
3
4 5 6
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft