Как да съхраняваме и обработваме храните

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да обработваме видовете месо
8985

Как да обработваме видовете месо

Обработка
· Месото се измива на течаща вода преди готвене, не се кисне дълго във вода, защото част от полезните му сокове ще преминат във водата.
· Основния принцип при приготвяне на ястия с месо е, че то се залива с гореща подсолена вода, ако ще се вари или се пуска в сгорещено олио с малко течност, ако ще се запържва или задушава. Това съсирва белтъчините по повърхността на месото, така го капсулира и не позволява на соковете да преминат в бульона. Така месото остава по-сочно и с повече полезни качества. Тук също важи препоръката, че не бива да се прекалява с топлинната обработка на месото, най-добре е да се свали от огъня в момента на готовност, а да не се оставя продължително да ври и да се разварява.
· Когато ползвате замръзено месо, най-добре е размръзяването му да става на стайна температура. Естествено е, ако разполагате с микровълнова фурна да размразявате продуктите си в нея, спазвайки необходимите инструкции.
· Вареното месо ще стане вкусно и крехко, ако добавите лъжица оцет към водата, в която го варите.
· Сухото месо ще стане по-сочно и вкусно, ако го шпиковате с парченца сланина. Това се прави най-често при месото от дивеч.
· В началото месото се слага на силен огън, а се допича на умерен.
· Печеното месо е по-вкусно, ако вместо с вода го залеете с вино.
· Когато печете пиле, риба или друго месо, намажете ги с лимонов сок, така те ще станат по-вкусни.
· Най-подходящо за скара е месото от гърдите и врата. Реже се напречно на мускула, защото иначе мускулът се свива и месото става твърдо.
· Ако искате пържолите или котлетите да са по-вкусни, 2-3 часа преди да ги приготвите ги начукайте и намажете със смес от олио, оцет и намачкани скилидки чесън.
· Ако ще печете месо на скара, оставете го за час-два на стайна температура.
· Големи парчета месо - плешка, бут, цяла птица и пр. се пекат в по-дълбок съд на силна фурна, като често се поливат със соса, отделен на дъното на съда. 

1 2 3 4 5
6
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft