Как да съхраняваме рибата
Рибата
Рибата и рибните продукти съдържат бетък, почти колкото месото при това по-лесно усвоим от организма. Те са богати на витамини А, В, Д и на микроелементи. Важно предимство на рибата, освен полезните хранителни вещества и разнообразието, което внася в менюто е, че приготвянето й не изисква дълга топлинна обработка, а това е голямо улеснение за домакинята.
Съхранение
· Рибата не е продукт, подходящ за съхранение във фризера, защото не можете да сте сигурни дали е абсолютно прясна. Друг въпрос е, ако около себе си имате рибари. Срокът за съхранение е 2 - 3 месеца.
· Когато купувате риба, за да сте сигурни, че е прясна, трябва очите й да са бистри и изпъкнали.
· Преди да приберете рибата в хладилника е добре да я изчистите и посолите.
· Риба можете да съхраните в хладилника 2 - 3 дни, в добре затворен съд.