Пухкави вкусни кифлички рецепти

вход през zajenata.bg
2553867

Кифлички с масло

750 мл прясно мляко
250 г масло
200 мл олио
30 г мая за хляб
3 ч.л. захар
2 ч.л. сол
1 бр. яйце
брашно колкото поеме
сусaм

Замесва се средно меко тесто с млякото, олиото, захарта, солта и маята за хляб. От тестото се правят две топки, като всяка една се разточва на кора с дебелина 1 см. С половината от кравето масло се намазва едната част, а с другата половина - другата част от тестото. Навиват се на рула, покриват се с фолио и се оставят в хладилник за около 6-7 часа. След това всяко едно руло се реже на 4 части, от тях се правят 4 топчета. Всяко едно топче се разточва и се реже на 8 парчета. Оформят се кифличките, може по желание да се сложи в тях сирене, салам или нещо друго по избор. Нареждат се намаслена тава, намазват се с разбито яйце, поръсват се със сусам и се пекат на 200 С в предварително загрята фурна.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft