Кифлички с масло
750 мл прясно мляко
250 г масло
200 мл олио
30 г мая за хляб
3 ч.л. захар
2 ч.л. сол
1 бр. яйце
брашно колкото поеме
сусaм
Замесва се средно меко тесто с млякото, олиото, захарта, солта и маята за хляб. От тестото се правят две топки, като всяка една се разточва на кора с дебелина 1 см. С половината от кравето масло се намазва едната част, а с другата половина - другата част от тестото. Навиват се на рула, покриват се с фолио и се оставят в хладилник за около 6-7 часа. След това всяко едно руло се реже на 4 части, от тях се правят 4 топчета. Всяко едно топче се разточва и се реже на 8 парчета. Оформят се кифличките, може по желание да се сложи в тях сирене, салам или нещо друго по избор. Нареждат се намаслена тава, намазват се с разбито яйце, поръсват се със сусам и се пекат на 200 С в предварително загрята фурна.