Кифлички с мармалад, или сирене
2 ч.ч. прясно мляко
5 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 кубче мая за хляб
1 ч.ч. олио
брашно за меко тесто
мармалад или яйце и сирене за плънка
захар или сусам за поръсване
Прясното мляко, захарта, 5 с.л. брашно и маята се разбъркват добре и се оставят да постоят 15 минути. След това се прибавя олиото и постепенно се слага брашно, докато се замеси средно меко тесто. От него се късат топки, от които се завиват кифлички с пълнеж по желание. Може да е мармалад, може да е яйце и сирене. А може и половината да са сладки, а другата половина солени. Нареждат се в намазнена и поръсена с малко брашно тава. Отгоре кифлите се мажат с разбито яйце, сладките се поръсват със захар, а солените със сусам. Пекат се веднага, без да се чакат да втасват в предварително загрята на 200 С фурна.