26 Август 2012
85046
Конфитюр от сини сливи
Конфитюр от пъпеш
Конфитюр от праскови
Конфитюр от зелени доматчета
Конфитюр от моркови
Конфитюр от грозде
Конфитюр от дюли
Конфитюр от ябълки
Конфитюр от ябълки и портокали
Конфитюр от праскови
1.5 кг праскови
1.5 кг захар
1 ч.л. лимонена киселина
Плодовете се измиват добре, разполовяват се, махат се костилките и се обелват. Нарязват се на филийки, слагат се в тавата, в която ще се приготвя конфитюрът и се посипват със захарта. След няколко часа (може цяла нощ) се добавя 300 мл вода и се слагат на тих огън. Не се бърка, а само леко се разклаща съда. Накрая се прибавя лимонената киселина и след няколко минути се маха от огъня. Насипва се горещ в бурканчета и се стерилизира 5 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари