Лесни рецепти за конфитюр

вход през zajenata.bg
85046

Конфитюр от праскови

1.5 кг праскови
1.5 кг захар
1 ч.л. лимонена киселина

Плодовете се измиват добре, разполовяват се, махат се костилките и се обелват. Нарязват се на филийки, слагат се в тавата, в която ще се приготвя конфитюрът и се посипват със захарта. След няколко часа (може цяла нощ) се добавя 300 мл вода и се слагат на тих огън. Не се бърка, а само леко се разклаща съда. Накрая се прибавя лимонената киселина и след няколко минути се маха от огъня. Насипва се горещ в бурканчета и се стерилизира 5 минути.

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft