Лесни рецепти за конфитюр

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Конфитюр от ябълки и портокали
85008

Конфитюр от ябълки и портокали

600 г кисели ябълки
корите от 3 портокала
1 кг захар
1/2 ч.л. (3 г) винена киселина
200 г глюкоза

Портокаловите кори се остъргват от оранжевата част. Нарязват се на дребни кубчета и се изваряват в 3 води за по 5 минути, след което се поставят в студена вода. Когато изстинат добре се изваждат и се варят в кипяща вода до пълно омекване. Прибавят се захарта и глюкозата и обелените и настъргани на ренде ябълки. Варенето продължава още 10 минути до сгъстяване на сиропа. Прибавя се винената киселина. Вари още 2-3 минути. Оставя се да поизстине и се изсипва в буркани.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft