26 Август 2012
85008
Конфитюр от сини сливи
Конфитюр от пъпеш
Конфитюр от праскови
Конфитюр от зелени доматчета
Конфитюр от моркови
Конфитюр от грозде
Конфитюр от дюли
Конфитюр от ябълки
Конфитюр от ябълки и портокали
Конфитюр от ябълки и портокали
600 г кисели ябълки
корите от 3 портокала
1 кг захар
1/2 ч.л. (3 г) винена киселина
200 г глюкоза
Портокаловите кори се остъргват от оранжевата част. Нарязват се на дребни кубчета и се изваряват в 3 води за по 5 минути, след което се поставят в студена вода. Когато изстинат добре се изваждат и се варят в кипяща вода до пълно омекване. Прибавят се захарта и глюкозата и обелените и настъргани на ренде ябълки. Варенето продължава още 10 минути до сгъстяване на сиропа. Прибавя се винената киселина. Вари още 2-3 минути. Оставя се да поизстине и се изсипва в буркани.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари