Лесни рецепти за конфитюр

вход през zajenata.bg
85008

Конфитюр от грозде

2 кг грозде
1 кг захар
1 ч.ч. (200 мл) вода
2-3 листа индрише

Най-подходящи са сортовете болгар и димят. Гроздето се измива и се изчиства семената. Наръсва се със захарта, прибавя се водата и се вари на силен огън до сгъстяване на сиропа. Прибавя се индришето, отстранява се от огъня и се оставя да престои в разлат съд, след което се насипва в буркани. След изстиването на конфитюра бурканите се затварят. Съхранява се на сухо и проветриво място.

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft