Кюфтета на фурна ВЕЧЕРЯ
400 г мляно месо (смес)
2 средно големи глави кромид лук
150 г пушено сирене
75 г сух хляб
0,1 л прясно мляко
1/2 връзка магданоз
1 чаена лъжичка стрита чубрица
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
0,05 л. олио
3 червени домата (мариновани червени капии)
Сол на вкус
От месото, нарязания на дребно кромид лук, хляба (предварително накиснат в млякото, изцелен и добре стрит), яйцата и подправките се омесва гладка смес. (При омесването сместа не трябва да се прекарва между пръстите!)
Получената смес се разделя на 15 топчета. С намаслени в олиото ръце всяко топче се оформя на кръгло кюфте и се поставя в предварително подготвена намаслена тавичка.
Кюфтетата се запичат във фурна за кратко време (при нужда се обръщат). Тавичката се изважда от фурната, върху всяко кюфте се поставя кръгче от пушеното сирене, след което печенето продължава до леко зачервяване на сиренето.
След окончателното изпичане върху сиренето на всяко кюфте се поставя кръгче от домат или маринована пиперка и се притиска по диагонал с тъпата страна на ножа.
Кюфтетата се поднасят гарнирани с пържени картофи, задушен ориз и пресен магданоз.