Какво да сготвя набързо в четвъртък

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Забулени яйца с гъби ОБЯД
218495

Забулени яйца с гъби ОБЯД

10 яйца, 300 г гъби, 125 г (1 пакетче) краве масло, 2 чаени чаши вода, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1 супена лъжица оцет, черен пипер и сол на вкус.

 Почистените и измити гъби се нарязват на филийки и се задушават до омекване в 2/з от мазнината и 1 кафена чашка гореща вода (която постепенно се прибавя), подправят се със сол и черен пипер на вкус и се разпределят в 5 чинии за поднасяне.
В съд с вряща подсолена и подкиселена с оцета вода се пускат от ниско яйцата, похлупват се с капак и се парят на слаб огън, докато жълтъкът се забули от белтъка. Изваждат се с решетеста лъжица, поставят се (по 2 бр.) върху гъбите и се заливат с останалата 1/3 от маслото, предварително разтопено, посолено и оцветено с червения пипер. Ястието се поднася веднага след приготвянето му.

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft