9 Май 2012
218509
Сандвич с шунка и извара ЗАКУСКА
Мекици със сироп от вишни и сирене ЗАКУСКА
Катми с конфитюр ЗАКУСКА
Забулени яйца с гъби ОБЯД
Шишчета с колбаси и бекон ОБЯД
Свинско с ориз ОБЯД
Кюфтета на фурна ВЕЧЕРЯ
Колбаси с пюре от картофи ВЕЧЕРЯ
Задушени чушки със сирене и яйца ВЕЧЕРЯ
Катми с конфитюр ЗАКУСКА
500 г брашно, 2 яйца, 70 г краве масло, 15 г мая за хляб, 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжичка сол, 2 чаени чаши вода и по желание 150 г сирене (конфитюр, сладко, желе и др.) за плънка.
Маята се размива с водата и към нея постепенно се прибавят брашното и разбитите със захарта и солта яйца. Сместта се оставя около 1/2 част на топло да втаса, след което с черпак (не пълен) се сипва загрят чугунен тиган с дебело дъно или върху сач, предварително намазани с масло. Катмите, които имат форма на палачинки, се пекат от двете срани до порозовяване. Поднасят се топли, с плунка пожелание, завити на руло или прегънати на две.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари