Какво да сготвим от понеделник до петък за обяд

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кюфтета по Чирпански ПОНЕДЕЛНИК
631804

Кюфтета по Чирпански ПОНЕДЕЛНИК

* 500 г смляно месо
* 2 глави (100 г) кромид лук
* 1 кг картофи
* 3-4 бр. (200 г) домати
* 1 връзка магданоз
* 1 ч.л. (5 г) червен пипер
* 1 с.л. (10 г) брашно
* 1/4 ч.ч. (50 мл) растително масло
* черен пипер
* сол

Месото се омесва със ситно нарязаните лук и магданоз, черен пипер и сол на вкус. От сместа се оформят малки топчици, които се изпържват в мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се запържват доматите, настъргани на ренде, а след това се прибавят червеният пипер и брашното. Налива се топла вода и в полученият сос, след като заври, се пускат изпържените топчици и картофите, нарязани на кубчета. Ястието се посолява на вкус и се вари около 20-30 минути или се пече във фурна.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft