2 Април 2012
631931
Спанак със застройка ПОНЕДЕЛНИК
Кюфтета по Чирпански ПОНЕДЕЛНИК
Бърза мусака с колбас ПОНЕДЕЛНИК
Картофи с грах на фурна ВТОРНИК
Маслена риба на фурна ВТОРНИК
Пица Калцоне ВТОРНИК
Сувлаки на шиш СРЯДА
Прясно зеле по ловджийски СРЯДА
Печен миш-маш СРЯДА
Руло Мозайка ЧЕТВЪРТЪК
Яхния от стар фасул ЧЕТВЪРТЪК
Пиле с грах и моркови ЧЕТВЪРТЪК
Телешко в гювечета ПЕТЪК
Ориз с гъби на фурна ПЕТЪК
Картофени кюфтенца с лук и сирене ПЕТЪК
Картофени кюфтенца с лук и сирене ПЕТЪК
* 1.5 кг картофи
* 200-300 г сирене
* 1 глава лук
* 3 бр. яйца
* чубрица
* сол
* майорана
* черен пипер
* олио за пържене
* брашно за овалване
* чесън по желание
Обелват се картофите и се сваряват в леко подсолена вода с 2-3 скилидки чесън - само за лек аромат. След това се намачкват или се пасират, прибавят се натрошеното сирене, настъргания лук и подправките. Омесва се всичко и се прибавят 1 бр. яйце и 1 бр. жълтък и сместа се омесва добре. Оставя се да престои 1 час. Правят се топки и се овалват в брашно, а после в добре разбития белтък и другото яйце. Пържат се в сгорещено олио или се пекат в намаслена тава в умерена фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари