Какво да сготвим за вечеря за цялата работна седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лазаня с рикота и спанак ПОНЕДЕЛНИК
147068
Лазаня с рикота и спанак ПОНЕДЕЛНИК

Лазаня с рикота и спанак ПОНЕДЕЛНИК

1 кг спанак
3 яйца, леко разбити
400 г извара или Рикота
20 г настърган Пармезан
3 стръка зелен лук
375 мл готов доматен сос
12 броя сухи кори за лазаня

120 г настърган кашкавал Чедър
Приготвяне:

• Спанакът се почиства, измива се и се задушава в тенджера без вода, докато се спаружи.
• Изстисква се от течността, след което се накълцва на ситно.
• В купа се разбъркват Рикотата, яйцата, Пармезанът и ситно нарязаният зелен лук.
• Прибавя се и спанакът и сместа се разбърква добре.
• Дъното на огнеупорна тава се намаслява.
• Изсипва се 1/2 от доматения сос, а отгоре се покрива с 3 кори за лазаня.
• Отгоре се разпределя 1/3 от спаначния пълнеж и отново се покрива с 3 кори за лазаня.
• Повтаря се, докато свършат корите, като последният слой трябва да бъдат сухите кори.
• Отгоре се покриват с останалия доматен сос.
• Лазанята се поръсва с настъргания кашкавал, а формата се похлупва с алуминиево фолио.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 40 минути.
• Формата се отхлупва, а лазанята  се пече още 10-15 минути до златист цвят.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft