Пилешки шишчета в марината ВТОРНИК
600-700 г пилешко филе от бедрата без кожа
2 червени чушки
2 глави кромид лук
2 с. л. олио или зехтин
МАРИНАТА
125 мл (1/2 ч. ч.) зехтин или олио
връзка босилек
връзка магданоз
връзка джоджен
4 скилидки чесън
1 ч. л. едра морска сол
смлян черен пипер
лют червен пипер на вкус
2 с. л. сок от лимон
• Босилекът, магданозът и джодженът се измиват, подсушават и накълцват на дребно.
• Чесънът се пресова.
• В средна купа се разбъркват градинските подправки, чесънът и останалите продукти за маринатата.
• Добавя се месото, нарязано на кубчета.
• Всичко се разбърква, след което купата се покрива.
• Оставя се в хладилник да престои от 3 до 12 часа.
• Дървените шишчета се накисват в студена вода 30 минути преди печенето.
• Лукът и чушките се нарязват на средни парчета, след което се поставят в купа и се поливат със зехтин.
• Разбъркват се и се нанизват на шишчета, като се редуват с месото.
• Маринованите пилешки шишчета се пекат на скара (или фурна режим ГРИЛ) до готовност, като се обръщат редовно.