Свинско с чушки СРЯДА
500 г месо по избор
500 г пресни чушки
2 глави кромид лук
1 ч л червен пипер
1 с л доматено пюре
3 с л олио
3 с л гореща вода
магданоз
сол
Приготвяне:
• Месото се нарязва на парчета и се посолява.
• В тенджера се сгорещява мазнината.
• Добавя се месото и леко се запържва.
• Прибавя се ситно нарязаният лук.
• Задушава се до омекване.
• Месото се поръсва с червен пипер.
• Чушките се почистват от дръжките и семето.
• Измиват се и се нарязват на едро.
• Изсипват се при месото.
• Заливат се с 200 мл гореща вода.
• Ястието се вари на умерен огън.
• След като омекнат чушките се прибавя и доматеното пюре.
• Ястието се посолява на вкус и се доварява.
• Накрая се поръсва със ситно нарязан магданоз.
• Ястието се поднася топло с мек домашен хляб.