Сладкиши и торти с еклери

вход през zajenata.bg
70062

Лесна рецепта за еклери

За тестото:
1 ч.ч. (200 мл) вода
1/2 ч.ч. (100 мл) олио
1 ч.ч. (200 г) брашно
5 бр. яйца
За крема:
1 л прясно мляко
120 г масло
8 с.л. (80 г) брашно
3/4 ч.ч. (150 г) захар
5 бр. яйца
1 прах ванилия

Тесто: Водата се смесва с олиото и се оставя да заври. Прибавя се брашното и се бърка с дървена лъжица до отлепване от съда. Сваля се от огъня и се прибавят по малко разбитите яйца, като се бърка. Оформят се топчета и се слагат в намазана с масло тава. Пече се на силна фурна. Като се зачервят се намалява температурата докато поизстинат. Разрязват се на две и се пълнят с крема.

Крем: Захарта с яйцата се разбъркват добре. Прибавя се брашното и отново се разбърква. Тази смес се слага във врящото мляко и се бърка докато се сгъсти добре. Отмества се от огъня и се прибавя маслото и ванлията. Крема се оставя да изстине.

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Торти и сладкиши
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft