6 Юни 2012
222236
Бебенца еклери
Еклерови лебеди в клетка
Бързи еклери
Еклери с къпинов крем
Еклери с шоколадова глазура
Лесни еклери
Еклери с ягоди и шоколад
Еклери с ванилов крем
Еклери със сметана
Еклери със заливка от шоколад
Лесни еклери
500 млкраве прясно мляко
300 гбрашно тип 500
200 гзахар
125 гмасло
6 бр.яйца
1 пак.ванилия
1. Сложете на огьня да заври 1 чаена чаша вода заедно с маслото и щипка сол
2. Прибавете 1/2 чаена чаша брашно и бъркайте с дървена лъжица
3. Дръпнете от огъня да поизстине, след което прибавете едно по едно яйцата (4 броя), като биете с дървена льжица
4. От полученото пухкаво тесто оформете неголеми топчета, които изпечете в умерена фурна
5. През това време сварете крема (от прясното мляко, останалите яйца, брашно, захар и ванилията) и оставете да изстине
6. Изпечените еклери срежете от единия край и напълнете с крема
7. За пълнеж можете да използвате също течен шоколад или мармалад.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари