Вкусни рецепти за миш-маш

вход през zajenata.bg
393663

Летен миш-маш

Миш-маш летен
рецепта за миш маш традиционното българско ястие от чушки, домати, сирене и яйца, подправено с много магданоз, чесън и лук. Може да се приготви и с печени чушки

8 чушки (тип Сиврия зелени, червени)
4 домата
200 гр сирене
1 глава кромид лук
2 – 3 скилидки чесън
4 яйца
2 с.л. олио
4 – 5 стръка магданоз

* Избират се по-месести чушки. Изчистват се от семето и се нарязват на кръгчета;
* Доматите се бланшират, обелват се и се настъргват на ренде;
* В дълбок тиган или тенджера се загрява олио и се изпържва до златисто нарязания на ситно лук и скилидките чесън;
* Добавят се нарязаните чушки, съдът се захлупва и зеленчуците се задушават на тих огън около 5 мин;
* Добавят се настърганите домати и се задушава още 5 мин. Тогава се добавяр яйцата и се разбърква няколко минути на слаб огън докато се сгъсти и яйцата са готови;
Поднася се с натрошено сирене и поръсено със ситно нарязан магданоз.

Когато се приготвя с печени чушки се добавят едновременно с настърганото домати.

Варианта през зимата е следния:
Зимен миш маш
1 буркан печени чушки (червени)
500 мл доматен сок
2 – 3 скилидки чесън
4 яйца
200 гр сирене
магданоз за поръсване

1 2 3 4 5
6
7 8
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft