Какво да сготвим от понеделник до петък за обяд

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Маслена риба на фурна ВТОРНИК
631934

Маслена риба на фурна ВТОРНИК

* 2 бр. маслени риби
* 1 глава лук
* 1 бр. морков
* 2-3 бр. кисели краставички
* зехтин
* мащерка
* розмарин
* риган
* сол и черен пипер
* 120 мл бяло вино
* 1 ч.ч. ябълков оцет

Рибите се изчистват от вътрешностите и хрилете. Поливат се с ябълков оцет и се оставят за 20 минути. Лукът се нарязва на полумесеци, а моркова и киселите краставички на ивички. В 4-5 с.л. зехтин или олио се запържват лука и морковите и когато омекнат, се подправят с подправките. Оттеглят се от котлона и към тях се прибавят киселите краставички. Маслените риби се измиват, посоляват се и се напълват с плънката. Поставят се в намаслена тавичка, като останалата плънка се слага около рибите. Налива се една чаша бяло вино и се запича в умерена фурна за 30 минути. Рибите може да се сложат и в торбички за печене, които предварително сме намазали отвътре с мазнина. Торбичката се затваря добре и се слага в суха тава. Пече се при температура, не по-висока от 180 С, за да не се спука торбичката.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft