Милинки рецепти

вход през zajenata.bg
507116

Милинки от Шумен

прясно мляко - 1/2 литър, мая - 1 кубче, олио - 4 с.л, сол - 1 ч.л, захар - 1 ч.л, брашно - за меко тесто, маргарин - за заливката  250 гр. за готвене, олио - 1/2 ч.ч., галета - 3 - 4 с.л., сол - 1 ч.л.

Омесва се меко тесто, което се оставя да втаса 1 час. След това се правят малки топчета колкото орех.

Овалват се с ръце намазани с олио и се се нареждат в тава. Оставят се пак да втасат. След това се заливат с разтопения маргарин с олиото, галетата и солта. Пекат се.

Като се изпекат се поръсват с малко студено прясно мляко. Завиват се с кърпа да омекнат.

Тези милинки стават малко по мазнички, но са страшно вкусни. 

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft