Милинки рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Милинки от Ямболския край
507084

Милинки от Ямболския край

брашно - 3 ч.ч., вода - 1 ч.ч. топла, мая - 1/2 пакетче прясна, сол - 1 ч.л., захар - 1 ч.л.
ЗА ОТГОРЕ
мас - 1 ч.ч. свинска, разтопена, може и олиомасло - 3 с.л.галета - 1 ч.ч. непълнасол - 1/2 ч.л

Размийте маята в топлата вода заедно със захарта. Щом се активизира я добавете към пресятото брашно заедно със солта и замесете меко тесто. Оставете го на топло да втаса.

Отделете 1-2 с.л. от маста, а останалата, заедно с маслото разтопете и смесете в последствие с галетата. Получава се средно гъста каша.

С малка част от тази каша намажете дъното на тава.
Оформяйте топчета от втасалото тесто, омазвайте ги с мас и ги подреждайте едно до друго в тавата.

Отгоре обилно намажете с кашата и сложете ямболските милинки да се пекат в загряна на 200 градуса около 15 минути. 

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft