Милинки рецепти

вход през zajenata.bg
507084

Лесни милинки

1 кг брашно
2 ч. ч. прясно мляко
1 кубче жива мая (42 г)
1 щипка захар
1/2 ч. л. сол

за глазурата:
125 г краве маслo
3 с. л. брашно
40 г свинска мас
1 ч. л. сол
1. Маята се смесва със захарта, 1/2 ч. ч. от топлото мляко и се разбърква. Поръсва се 1 щипка брашно и се оставя да шупне.
2. Брашното се пресява, прибавя се солта, и заедно с втасалата мая и останалото мляко се замесва тесто.
3. Оформят се 20 топки и се подреждат в намазнена с олио тава, на разстояние един пръст една от друга. Отгоре се намзават с олио. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат за един час.
4. Маслото, размекнато на стайна температура, маста, брашно и солта, се разбъркват с телена бъркалка, до получаване на еднородна смес.
5. С нея се намазват втасалите милинки - отгоре и между тях.
6. Милинките се пекат в загрята на 230 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути. 

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft