Милинки рецепти

вход през zajenata.bg
507084

Милинки със сирене

брашно - 1 кг 3 с.л., вода - 300 мл,  хладко прясно мляко - 300 мл,  мая - 50 г, сол - 1 с.л., сирене - около 300 г, кисело мляко - 2 - 3 с.л., яйца - 3 броя, масло - 125 г краве

Яйцата, киселото мляко и брашното се разбъркват заедно с натрошеното сирене. От останалите продукти се замесва тесто, като в пресятото брашно се прави кладенче. Омесеното тесто се оставя да втаса за около 30 минути на топло.

От него се разточват няколко кори с дебелина около 1 см. Всяка кора се намазва с разтопено масло и изцяло с плънката от яйца и сирене. Завиват се на руло и се режат отделни милинки с дебелина 4 см.

Подреждат се в голяма и добре намазнена тава на малко разстояние едно от друго. Оставят се да втасат отново и се мажат с разбито яйце. Милинките със сирене се слагат да се изпекат в предварително загряна фурна. 

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft