Милинки рецепти

вход през zajenata.bg
507084

Вкусни и лесни милинки

брашно - 1 кг, мая - 1/2 пакетче, захар - 1 с.л., яйца - 2 броя, сол - 1 с.л., кисело мляко - 3 с.л., олио - 1 с.л., вода - 1 к.ч. топла  
ЗА ЗАЛИВКАТА
кисело мляко - 1/3 кофичка,  яйца - 1 брой , зехтин - 3 с.л., брашно - 3 с.л.

С тези продукти се оформя тесто, което се оставя да втаса около 15 мин. След това се разделя на 3 топки, всяка от които се маже от двете страни с олио и се издърпва във формата на кръг (с размера на тавичката. След това се навива на руло и се реже на кръгчета, които се подреждат в тавата за печене-това се прави и с трите топки.

Оставя се да втаса докато се напълни тавата. Правим заливката и я изсипваме върху вече втасалите милинки.

Пече се в затоплена фурна с t=200-220°C за около 30 мин. След като са готови се намазват със зехтин, и се покриват с кърпа, за да се задушат и омекнат.
 

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft