Бързи рецепти на тиган за обяд

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ориз със зеленчуци и гъби на тиган
384063

Ориз със зеленчуци и гъби на тиган

2 средно големи глави лук (може и пресен лук - 4-5 стръка)
1 голям морков
5-6 супени лъжици стерелизиран грах (може да се дабавят и същото количество сладка царевица)
3-4 гъби печурки
1 кубче больон (вкусът е по желание) и/или 1 кафена лъжичка пикантина
1 пълна чаена чаша ориз
три шепи прясно зеле
3-4 суп. лъжици мазнина
сол и черен пипер на вкус


Главите лук се нарязват на ситно, морковът се нарязва на средно големи кубчета, гъбите се измиват и нарязват на кубчета. Така приготвените съставки се запържват до омекване в дъбок тиган с предварително загрята мазнина. След като съставките са готови, към тях се добавя и измития ориз, който се оставя 1-2 минутки да се позапържи. След това се добавят няколко чаши хладка вода и ястието се оставя без да се разбърква докато заври. След като водата заври, огънят се намалява. Към ястието се добавят кубчето больон и пикантината. След като ориза пооври към него се добавят граха/царевицата, солта и черния пипер. Малко преди ориза да е готов къмз него се прибавя нарязаното на едро зеле. Докато ориза оври периодично се добавя вода и се разбърква. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Бързи ястия на тиган
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft