Пиле на тиган
едно пиле около килограм и половина
400 g гъби
400 g домати от консерва
1 глава лук
кубче бульон
клонче салвия
4 лъжици зехтин
сол, черен пипер по желание
1.Лукът се запържва в широк тиган със зехтина и клончета салвия, пускат се парчетата пилешко месо и се запържват за няколко минути на по силен огън, обръщайки ги от всяка страна
2.Поръсват се парчетата месо със сол и пипер, добавя се топлия бульон и доматите. Намаля се огъня и се оставя така около 45 минути, като се разбърква отвреме-навреме. Ако има нужда се долива топъл бульон. През това време се нарязват добре измитите гъби
3.Пилешкото месо се изважда от соса и се пускат гъбите за около 15 минути.
.
4.Връща се пилешкото месо в соса и се оставя да поври 5 минути.
Аз приготвям тая рецепта с клонче розмарин, а на гъбите не ползвам крачетата или си купувам готови гъби в консерва.Ястието го оставям да не плува в изобилен сос, харесва ми да е малко соса.
Като приготвя яденето в тенджера , вкусът се променя. В тигана е много вкусно.