19 Март 2013
165664
Зелка с кайма и зеленчуци
Запечено мляно месо
Пай с кайма и бутер тесто
Ориз с кайма рецепта
Сарми с кайма рецепта
Мусака рецепта
Кюфтета с праз рецепта
Яхния с кюфтета
Ориз с кайма рецепта
2 л вода, 250 гр ориз, 2 ч. л. сол, 200 гр целина, 2 глави лук, 2 чушки, 125 гр печурки, топено масло, 500 гр кайма , 1 ч. ч. доматен сок, сол, черен пипер, 3 лъжици чили сос, магданоз
Пуснете ориза във вряща подсолена вода. След като се свари го оставете да изстине. Нарежете целината на парченца, лука - на филийки, чушките - на малки ивички, гъбите - на половинки. Задушете зеленчука в малко загрято масло за около 10 мин. Добавете каймата и пържете до златисто кафяво. Сипете доматения сок, поръсете със сол, черен пипер и чили сос. Оставете да ври 10 мин. Прибавете варения ориз и подправете. Гарнирайте с магданоз.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари