19 Март 2013
165658
Зелка с кайма и зеленчуци
Запечено мляно месо
Пай с кайма и бутер тесто
Ориз с кайма рецепта
Сарми с кайма рецепта
Мусака рецепта
Кюфтета с праз рецепта
Яхния с кюфтета
Сарми с кайма рецепта
кисело или прясно зеле - 1кг кисело зеле или 2кг прясно зеле
500гр кайма/мляно месо
2 големи глави лук
1 супена лажица сол
чубрица, черен пипер, червен пипер, магданос - количество по преценка и вкус
1 чаша 200гр орис
2 супени лачици лютеница или 2 домата
100гр олио
Лукат се нарязва на едро и се запържва в згорещеното олио. След това се добавят червения пипер, чубрицата, черният пипер, каймата.След няколко разбарквания се добавят зелето, оризат и лютеницата/доматите. Долива се гореща вода - да покрие сместта. Котлонът се намалява на втора степен и се оставя да ври на тих огън. Накрая се добавя магданозът. При желание тази смес може да се запече във фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари