Пай с кайма и бутер тесто
1 пакет 1кг бутер тесто
за плънката
250 гр кайма
2 с.л. зехтин (олио)
2 глави лук
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
2 с.л. доматено пюре
2 - 3 скилидки чесън
1 ч.ч. настърган кашкавал
2 яйца
черен пипер и чубрица на вкус
по желание може да добавите по 1-2 с.л.:
* кисели краставички
* гъбки
*царевица или грах от консерва
Задушете лука и магданоза, в мазнина. Добавете каймата и я направете на трохи, с вилицата. Добавете чаена чаша вода, доматеното пюре, чесъна и задушете докато водата се изпари.
Разбийте яйцата. Добавете кашкавала и яйцата към месната смес и разбъркайте.
Разделете тестото на 2 и го оформете, според формата на тавата. Поставете едната половина и отгоре изсипете каймата. Покрийте с останалото тесто. Повдигнете краищата на тестото навътре, за да се оформи ръб.
Нарежете пая на триъгълници или квадрати. Печете в предварително загрята фурна на 200 C около 30 - 45 минути.