19 Март 2013
165658
Зелка с кайма и зеленчуци
Запечено мляно месо
Пай с кайма и бутер тесто
Ориз с кайма рецепта
Сарми с кайма рецепта
Мусака рецепта
Кюфтета с праз рецепта
Яхния с кюфтета
Кюфтета с праз рецепта
Продукти : телешко смляно месо 0.500 кг, кромид лук 50 г (1 глава), праз 100 г (5-6 стръка), растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), хляб 75 г (1 филийка), яйца 4 бр., лимонена киселина, черен пипер и сол.
Месото се омесва с настъргания на ренде кромид лук, предварително накиснатия във вода хляб, 1 яйце, черен пипер и сол на вкус. Правят се малки кюфтенца, които се изпържват. В същата мазнина се задушава до омекване празът, нарязан на ситно, след което се изсипва в тавичка. Върху праза се нареждат кюфтенцата. Ястието се залива с малко топла вода и се пече във фурната, докато се изпари водата. Залива се с останалите 3 яйца, разбити с лимонената киселина, и отново се запича. Поднася се топло.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари