Мусака рецепта
500 гр кайма , 1 кг картофи, 2 - 3 домата (може и от консерва), 2 глави лук, черен пипер, червен пипер, сол, чубрица, мазнина. За заливката - 2 яйца, 1 чаена чаша мляко ( може прясно или кисело), 2 с. л. брашно.Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината, прибавят се настърганите домати и след това каймата.
Разбърква се за да не остане каймата на едри парчета. Прибавят се подправките - черен пипер, червен пипер и чубрица. Картофите се обелват и нарязват на кубчета, сипват се в тавата, посоляват се, прибавя се сместта от доматите и каймата, разбъркват се и се заливат с гореща вода докато се покрие изравнената смес. Пече се до зачервяване. След това се залива с приготвената смес от яйцата, брашното, млякото и малко сол. Отново се запича до зачервяване на заливката.