Бъдни вечер традиция и трапеза

вход през zajenata.bg
577731

Ошав за Бъдни вечер

Един типично български вид компот, който се приготвя на Бъдни вечер е ошавът. Много е лесен за приготвяне и е част от празничната трапеза.

Необходимите продукти

3 чаени чаши сушени плодове - кайсии, ябълки, сини сливи, дюли,
3 кафяни чашки кристална захар


Приготовление

Добре измитите сушени плодове трябва да накиснете в студена вода от вечерта и да ги оставите да престоят в нея през цялата нощ.

След това ги сварете в същата вода докато омекнат.
Подсладете ошава със захарта или с мед - според предпочитанията.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
14
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft