Какво да сготвим набързо с кайма

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пай с кайма и бутер тесто
165664

Пай с кайма и бутер тесто

1 пакет 1кг бутер тесто

за плънката
250 гр кайма
2 с.л. зехтин (олио)
2 глави лук
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
2 с.л. доматено пюре
2 - 3 скилидки чесън
1 ч.ч. настърган кашкавал
2 яйца
черен пипер и чубрица на вкус

по желание може да добавите по 1-2 с.л.:
* кисели краставички
* гъбки
*царевица или грах от консерва

Задушете лука и магданоза, в мазнина. Добавете каймата и я направете на трохи, с вилицата. Добавете чаена чаша вода, доматеното пюре, чесъна и задушете докато водата се изпари.

Разбийте яйцата. Добавете кашкавала и яйцата към месната смес и разбъркайте.

Разделете тестото на 2 и го оформете, според формата на тавата. Поставете едната половина и отгоре изсипете каймата. Покрийте с останалото тесто. Повдигнете краищата на тестото навътре, за да се оформи ръб.

Нарежете пая на триъгълници или квадрати. Печете в предварително загрята фурна на 200 C около 30 - 45 минути.

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft