Рецепти за мъфини

вход през zajenata.bg
383843

Пандишпанови мъфини

* 5 бр. яйца
* 1 ч.ч. захар
* 1 и 1/2 ч.ч. брашно
* 7 г бакпулвер
* 100 г шоколад
* 1/3 ч.ч. течна сметана
* захарен сироп или сок от компот
* сметана и бонбони за украса

Яйцата се разбиват със захарта до пухкава смес. Прибавя се предварително пресятото с бакпулвера брашно, лъжица по лъжица. Бърка се с дървена лъжица. Изсипва се във формички за мъфини, като предварително са сложени хартиените кошнички. Пълнят се почти до горе. Изпичат се на 160С с вентилатор. Фурната е предварително загрята. Проверяват се с клечка за зъби. След като са готови се сиропират и се пълнят с разтопеният шоколад смесен със сметаната (нещо като ганаш) - може да се замести с течен шоколад. Украсява се със сметана и бонбони.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft