Рецепти за мъфини

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Мъфини с ябълки, шоколад и лешници
383817

Мъфини с ябълки, шоколад и лешници

* 4 бр. ябълки
* 2 ч.ч. брашно
* 1 ч.ч. захар
* 1 ч.ч. олио
* 1 ванилия
* 1 ч.л. канела
* 2 с.л. какао
* 100 г шоколадови пръчици или настъргна шоколад
* 3 бр. яйца
* 10 г бакпулвер
* 1/2 ч.ч. лешници

Разбиваме много добре яйцата със захарта, после олиото, брашното смесено с бакпулвера, ванилията. Получава се доста гъста каша, към която добавяме настърганите ябълки омесени с канела (не ги изцеждаме, защото преди да ги добавим към кашата тя е доста гъста), шоколадовите пръчици и какаото и смлените лешници (може и орехи). Когато започнем да добавяме ябълките и останалите продукти към тестото започваме да разбъркваме с бъркалка, не е необходимо ползване на миксер. Готовата смес слагаме във формички за мъфини и печем на предварително загрята фурна на 170-180С за 15-20 минути. По желание отгоре може да поръсите с пудра захар или да направите заливка. Аз ги поръсвам с пудра захар.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft