Мъфини с ябълки, шоколад и лешници
* 4 бр. ябълки
* 2 ч.ч. брашно
* 1 ч.ч. захар
* 1 ч.ч. олио
* 1 ванилия
* 1 ч.л. канела
* 2 с.л. какао
* 100 г шоколадови пръчици или настъргна шоколад
* 3 бр. яйца
* 10 г бакпулвер
* 1/2 ч.ч. лешници
Разбиваме много добре яйцата със захарта, после олиото, брашното смесено с бакпулвера, ванилията. Получава се доста гъста каша, към която добавяме настърганите ябълки омесени с канела (не ги изцеждаме, защото преди да ги добавим към кашата тя е доста гъста), шоколадовите пръчици и какаото и смлените лешници (може и орехи). Когато започнем да добавяме ябълките и останалите продукти към тестото започваме да разбъркваме с бъркалка, не е необходимо ползване на миксер. Готовата смес слагаме във формички за мъфини и печем на предварително загрята фурна на 170-180С за 15-20 минути. По желание отгоре може да поръсите с пудра захар или да направите заливка. Аз ги поръсвам с пудра захар.