17 Април 2012
383817
Мъфини с орехи и ром
Пандишпанови мъфини
Ванилови мъфини с плънка
Шоколадови мъфини
Ябълкови кексчета
Белтъчна глазура за мъфини
Мъфини с ябълки, шоколад и лешници
Мъфини с шоколад
Какаови мъфини с шоколад
Мъфини с кока-кола и Маршмелоу
Белтъчна глазура за мъфини
* 2 бр. белтъци (най-добре престояли поне 2 дни в хладилник)
* 130 г захар
* 1 ванилия
* 3 с.л. лимонов сок
Разбиваме белтъците с миксер на водна баня, докато не започнат да се запенват. Пояснение за водната баня - тенджера в тенджера с леко вряща вода (когато започне да ври, намаляваме котлона). След като се образува пяна при белтъците, започваме постепенно да добавяме захарта, ванилията и накрая лимоновия сок - при непрекъснато бъркане. На високи обороти миксираме сместа до получаването на гъст и лъскав крем (около 10 минути). Шприцоваме белтъчната глазура или я намазваме върху вече охладени кексчета. Може да поръсим с цветни захарни пръчици.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари