17 Април 2012
383837
Мъфини с орехи и ром
Пандишпанови мъфини
Ванилови мъфини с плънка
Шоколадови мъфини
Ябълкови кексчета
Белтъчна глазура за мъфини
Мъфини с ябълки, шоколад и лешници
Мъфини с шоколад
Какаови мъфини с шоколад
Мъфини с кока-кола и Маршмелоу
Пандишпанови мъфини
* 5 бр. яйца
* 1 ч.ч. захар
* 1 и 1/2 ч.ч. брашно
* 7 г бакпулвер
* 100 г шоколад
* 1/3 ч.ч. течна сметана
* захарен сироп или сок от компот
* сметана и бонбони за украса
Яйцата се разбиват със захарта до пухкава смес. Прибавя се предварително пресятото с бакпулвера брашно, лъжица по лъжица. Бърка се с дървена лъжица. Изсипва се във формички за мъфини, като предварително са сложени хартиените кошнички. Пълнят се почти до горе. Изпичат се на 160С с вентилатор. Фурната е предварително загрята. Проверяват се с клечка за зъби. След като са готови се сиропират и се пълнят с разтопеният шоколад смесен със сметаната (нещо като ганаш) - може да се замести с течен шоколад. Украсява се със сметана и бонбони.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари