Рецепти за мъфини

вход през zajenata.bg
383837

Ябълкови кексчета

За 8 бр. кексчета с диаметър на формичката 8 см:

* 2 бр. яйца
* 4 с.л. 8 ч.л. захар
* 4 с.л. брашно
* 1 с.л. масло
* 1 бр. голяма ябълка
* 1 ванилия
* 4-5 с.л. студена вода

Ябълката се измива, обелва и почиства от семките, нарязва се на по-дебели, неправилни парченца. Във всяка формичка се слага по 1 равна ч.л. захар. Отгоре се разпределят ябълки до 1/3 от вместимостта на формичката. Във всяка формичка се добавя по парченце масло с големина на фъстък и по 1 ч.л. вода. Формичките се нареждат в тавичка и се запичат за няколко минути до омекване на ябълките. През това време се приготвя тестото. Белтъците на яйцата внимателно се отделят и с 1 с.л. захар се разбиват на твърд сняг. Жълтъците, останалата захар и 1-2 лъжици студена вода се разбиват на гъст крем. Като се бърка внимателно (но не с миксер), постепенно се добавя лъжица брашно, после част от белтъчния сняг и така до изчерпването им. Накрая се слага и ванилията. Формичките с ябълките се изваждат от фурната и много бързо се разпределя тестото отгоре, като всяка формичка трябва да се запълни не повече от 2/3. Пекат се на 180 С около 13-15 минути в предварително загрята фурна.
Две-три минути след като се извадят от фурната, се изваждат и от формичките. Украсяват се по желание - смлени орехи, карамел, глазура от течен шоколад или друго.
 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft