Какво да сготвим за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
ПЕТЪК Кавърма от телешко
108934

ПЕТЪК Кавърма от телешко

700 г месо без кости
2 глави кромид лук
2 скилидки чесън
200 мл червено вино
2 с. л. олио
1 с. л. брашно

200 мл месен бульон
червен пипер
черен пипер
сол
1 ч. л. захар (по желание)

• Месото се начуква и се нарязва на малки парчета, посолява се и се оставя да отлежи 30 минути.
• Мазнината се загрява и в нея с решетеста лъжица на два пъти се слага месото.
• Пържи се, докато добие златистокафяв цвят.
• Изважда се и се поставя в затоплен съд, в който са сипани 2 с. л. лъжици бульон.
• В същата мазнина се пържи до златисто оцветяване ситно нарязаният лук, след което се изважда с лъжица и се прибавя към месото.
• Сместа се наръсва със сол, червен и черен пипер и се разбърква леко.
• Към мазнината се прибавя бульонът, виното, пресованият чесън, 1 ч. л. захар (по желание) и сол на вкус.
• Сосът се кипва и се застройва с брашното, размито в малко студен бульон или вода.
• Кипва се повторно, като се разбърква и след 5 минути се отдръпва от огъня.
• Кавърмата се поднася с гарнитура от пържени картофи, пюре от картофи, кускус, юфка и пр.
• Отделно се поднася сосът, изсипан в сосиера и салата от пресни зеленчуци или туршия.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft