Какво да сготвим за цяла седмица

вход през zajenata.bg
108904

СРЯДА Зелеви сармички

500 г кайма
100 мл олио
500 г зеле
1 глава кромид лук
120 г ориз
3-4 домата
смлян черен пипер
ситно нарязан магданоз
ситно нарязан копър
ситно нарязан джоджен

2 яйце
2 с. л. брашно
200 г кисело мляко
сол
1 ч. л. червен пипер
25 г оцет

• За да се отделят лесно листата на зелката, кочанът се изрязва по-дълбоко и по-широко.
• За да омекнат, се заливат със солена и подкиселена вряла вода и се варят 5-10 минути.
• след отделянето на листата дебелите им жилки се отрязват или леко се очукват.
• Отделно се приготвя плънката.
• Дребно нарязаният лук се задушава в мазнината до омекване.
• Прибавя се ориз и се запържва леко.
• Добавят се червеният пипер и доматите, обелени и нарязани на дребно.
• Сместа се посолява, залива се с гореща вода (бульон) и се оставя да поври 5-10 минути.
• Отстранява се от огъня и се прибавя към каймата.
• Добавят се подправките (черен пипер, копър, магданоз, джоджен) и сол.
• Сместа се разбърква добре.
• В основата на всеки лист откъм кочана се поставя плънка, която се покрива с краищата на листа и се навива на руло.
• Сармите се нареждат на кръстосани редове в плитка тенджера или тава.
• Притискат се с чиния, заливат се с топла вода (бульон) и се варят на тих огън.
• По желание се приготвя застройка, приготвена от разбитите с млякото яйца, брашно и отцеденият от ястието сос.
• След 2-3 минути ястието се отстранява от огъня.
• Сармите се поръсват със ситно нарязан магданоз. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft