ЧЕТВЪРТЪК Цариградски кюфтета
300 г кайма
1 филия бял хляб без кора
3 с. л. прясно мляко
1 средно голяма глава кромид лук
3-4 стръка магданоз
1 яйце
2-3 с. л. брашно
1/4 ч. л. сол
80 мл олио
пюре от картофи
• Каймата се разбърква с дребно или настърган кромид лук и яйцето.
• Добавят се хлябът - предварително накиснат в прясно мляко и изстискан (без корите), дребно нарязаният магданоз и солта.
• Сместа се омесва добре и се оформят малки, колкото орех кръгли кюфтета.
• Овалват се в брашно и се пържат в сгорещена мазнина.
• Поднасят се с картофеното пюре, като могат да се наредят върху пюрето или да се поставят от двете страни на пюрето.
• За рождени дни кюфтетата по цариградски могат да се набодат с клечка за зъби или с коктейлни пръчици с различни цветове.