Бързи рецепти с пъстърва

вход през zajenata.bg
142044

Печена пъстърва

2 изчистени пъстърви
сол
сок от един лимон
125 мл (1/2 ч. ч.) сухо бяло вино
сух риган
смлян черен пипер
ситно нарязан магданоз

олио

• Рибите се поставят в плитка кутия или чиния.
• Посоляват се обилно и се поливат с лимонов сок.
• Кутията или чинията се покрива плътно и пъстървата се оставя да престои 2 часа (или цяла нощ).
• Фурната се загрява на 250 С.
• Огнеупорна тава се намаслява.
• Нареждат се рибите и се поръсват с риган и черен пипер.
• Сипва се виното и тавата се захлупва плътно с алуминиево фолио.
• Пъстървата се пече 20 минути, след което се маха фолиото.
• Рибата се запича само на "Горно печене" или "Грил" за 5 минути от всяка страна.
• Пъстървата на фурна се разпределя по чинии.
• Поднася се поръсена с магданоз и гарнитура по желание.

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft