Бързи рецепти с пъстърва

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пържена пъстърва с лешници
142025

Пържена пъстърва с лешници

4 броя пъстърви
сол
смлян черен пипер
25 г краве масло
1 с. л. олио
75 г белени лешници
2 с. л. бял винен оцет
2 жълтъка

225 г разтопено масло

• Пъстървата се почиства отвътре със сол.
• 25 г масло заедно с 1 с. л. олио се загряват в тиган с дебело дъно.
• Рибата се запържва леко от двете страни за по 5-6 минути, докато стане златистокафява и се опържи.
• Изважда се от тигана и се държи на топло.
• Лешниците се разделят на две и половината от тях се слагат в тигана.
• Запържват се до златистокафяво.
• Отцеждат се върху кухненското руло и се държат на топло.
• Оцетът се кипва в тенджерата и се вари, докато не намали обема си до 1 с. л., след което се охлажда.
• Останалите лешниците се изпичат и се начупват на ситно.
• Жълтъците се разбиват заедно с оцета в блендер.
• Бавно се прибавя разтопеното масло, докато се сгъсти.
• Прибавят се начупените орехи.
• Подправя се със сол и смлян черен пипер.
• Рибата се сервира с лимонови резени и целите лешници.
• Лешниковият сос се загрява леко и се поднася в отделна сосиера.
• Като гарнитура към пъстървата с лешници се поднасят и сотирани картофи или зелена салата. 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft