Бързи рецепти с пъстърва

вход през zajenata.bg
142025
Рибарска гозба

Рибарска гозба

1 (300 г) пъстърва

1 глава кромид лук
1 морков
2 печени червени чушки
150 г царевица от консерва
50 г олио
100 г ориз
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
200 мл разреден рибен бульон (или зеленчуков)
2 с. л. доматена салца
чили сос на вкус
30 г маслини

• Лукът, морковът и чушките се нарязват на малки кубчета и се запържват в дълбок тиган с предварително загрятото олио.
• След като зеленчуците омекнат, се прибавят оризът и царевицата.
• Разбърква се и се разрежда с рибния бульон и размесената с чили сос доматена салца.
• Оставя се да ври 15-20 минути на тих огън под капак.
• Пъстървата се почиства, нарязва се на шайби и се запържва в 1 с. л. олио до златисто.
• След това се поставя в чиния за сервиране и се покрива със задушените зеленчуци с ориз.
• Рибарската гозба се посипва със ситно нарязания магданоз, гарнира се с маслини и се поднася. 

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft