Рибарска гозба
1 (300 г) пъстърва
1 глава кромид лук
1 морков
2 печени червени чушки
150 г царевица от консерва
50 г олио
100 г ориз
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
200 мл разреден рибен бульон (или зеленчуков)
2 с. л. доматена салца
чили сос на вкус
30 г маслини
• Лукът, морковът и чушките се нарязват на малки кубчета и се запържват в дълбок тиган с предварително загрятото олио.
• След като зеленчуците омекнат, се прибавят оризът и царевицата.
• Разбърква се и се разрежда с рибния бульон и размесената с чили сос доматена салца.
• Оставя се да ври 15-20 минути на тих огън под капак.
• Пъстървата се почиства, нарязва се на шайби и се запържва в 1 с. л. олио до златисто.
• След това се поставя в чиния за сервиране и се покрива със задушените зеленчуци с ориз.
• Рибарската гозба се посипва със ситно нарязания магданоз, гарнира се с маслини и се поднася.