Пъстърва по индийски
1 пъстърва
сол
3 глави кромид
2 скилидки чесън
3 домата
2 люти чушки
3 с. л. маргарин
1/2 ч. л. кимион
2 с. л. кисело мляко
1 корен джинджифил
2 дафинови листа
• Рибата се измива, подсушава, махат се главата и опашката.
• Нарязва се на парчета, поръсва се със сол и се оставя да отлежи.
• Кромидът и чесънът се нарязват на дребно, доматите - на четири, а лютите чушки - по дължина.
• В съд се разтопява мазнината и се запържва кимионът.
• Добавят се кромидът, чесънът, лютите чушки и джинджифилът.
• Пържат се 2 минути.
• Прибавят се доматите и киселото мляко, дафиновите листа и се задушава около 3 минути при постоянно бъркане.
• Сипва се 150 мл вода и се оставя да ври.
• Подправя се със сол, добавя се рибата.
• Полива се със сос, похлупва се с капак и се вари 10 минути.