Печено прасенце за празниците

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печено прасенце пълнено с гъбии стафиди
147403

Печено прасенце пълнено с гъбии стафиди

1 малко прасенце (около 10 кг)
1 лимон
1 гл. лук
1/2 кг. ориз
125 гр. масло
червен пипер
черен пипер
100 гр. стафиди
100 гр. гъби
връзка магданоз
2 къб. пилешки бульон
2 къб. телешки бульон
1 ч.ч. червено вино

Плънка

Разтопете половината масло в голям тиган. Запържете ситно нарязания лук в него, докато омекне. Добавете ориза. Сложете стафидите, нарязаните гъби и магданоз.
В 1/2 л. вряща вода разтворете пилешкия бульон. След като ориза се запържи, добавете към него бульона. Оставете да ври 10-15 мин.

 

Приготвяне

Добре почистеното и измито прасенце, подсушете с кърпа. Натрийте го с 1/2 лимон и останалото масло. Поръсете го с черен и червен пипер.

С готовата плънка напълнете прасенцето и зашийте отвора с игла и здрав конец. Оставете крайщата да се виждат, за да ви е по лесно после да махнете конеца.

Вземете дълбока тава. Сложете на дъното кръстосани лозови пръчки. Сложете от горе прасенцето. Сипете в тавата разтворения в 1 л. телешки бульон. Сложете да се пече на умерена фурна, като на всеки 20-30 мин, поливайте прасенцето с бульона от тавата.

Когато прасенцето е готово, изсипете соса от тавата в дълбок тиган. Добавете сока на другата половина от лимона и 1 ч.ч. червено вино. Варете 5 мин.

С така приготвения сос полейте нарязаното месо при сервирането.  

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft