Печено прасенце за празниците

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пълнено печено прасенце за Коледа
147509

Пълнено печено прасенце за Коледа

1 бр. прасенце
За плънката:
1 голяма глава лук
100 г солена сланина
1 бр. зелка
2-3 бр. моркови
300 г ориз
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. магданоз
1 ч.л. черен пипер
сол
масло и червен пипер за намазване

Сланината и лукът се нарязват на едри кубчета. Листата на зелката се нарязват на ситни ивици, а морковите – на колелца. Кубчетата сланина се поставят в загрят тиган, за да се поразтопят и станат като пръжки. След това се изсипва лукът и се запържва, докато омекне. Прибавят се морковите и оризът, разбърква се и се пържи, докато оризът стане стъклен. Налива се 1 ч.ч. вода и се оставя да поври, докато оризът я поеме и омекне. Подправя се с чубрица, магданоз, червен пипер и сол . По желание може да се добави и черен пипер. Тиганът се сваля от огъня, слага се зелето и се разбърква. Прасенцето се поставя в тава, като под него се слагат пръчки, за да не изгори при допира с метала. Коремната кухина се пълни с плънката и се зашива. В тавата се налива 1 пръст вода. Пече се 3-4 часа при умерена температура (150-160 С). Изпеченото прасе се намазва с предварително разтопеното с червен пипер масло.

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft