20 Декември 2012
147384
Печено прасенце пълнено с гъбии стафиди
Печено прасенце с кисело зеле
Печено прасенце с червено вино
Пълнено печено прасенце за Коледа
Печено пълнено прасенце
Печено прасенце с бира и стафиди
Печено прасенце пълнено
Печено прасенце с червено вино
Печено прасенце
Печено прасенце с червено вино
1 бр. малко прасенце (около 4-5 кг)
500 г гъби
50 мл зехтин
150 мл червено вино
1 бр. лимон
сол
Прасенцето се почиства, измива и осолява. Поставя се в тавичка, добавя се виното, съвсем малко вода и тавичката се покрива плътно и запечатва с алуминиево фолио. Слага се в умерена фурна и когато бульона заври се намалява силата на фурната до минимум и ястието се оставя за около два часа и половина. През това време се измиват гъбите и запържват цели. След като се свали фолиото на тавата в нея се слагат и гъбите и се връща във фурната за около 25-30 минути, докато прасенцето придобие червеникав цвят. Докато се пече се облива от време на време с отделения бульон. При сервиране се украсява с лимон.
Коледа идва
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари